5 Eylül 2012 Çarşamba


                            PATLICAN TURŞUSU










HAFTA SONU HİÇ YAPMADIĞIM BİR İŞE SOYUNDUM:)AMA GALİBA BECEREBİLDİMMM..




İÇİNDEKİLER:
1 KL PATLICAN(ÇEKİRDEKSİZ)
2 AD KIRMIZI BİBER
3 BAŞ SARIMSAK
3 AD HAVUÇ
1 BOY KÜÇÜK LAHANA
YARIM KİLO DOMATES(YEŞİL)
YARIM KİLO SIVRİ BİBER
2 BARDAK SİRKE
KARABİBER DEFNE YAPRAĞI
PUL BİBER
GÖZ KARARI TURŞU TUZU



NOT:PATLICANLARI ALACA SOYDUKTAN SONRA BİR YANINI ÇİZİP KAYNAYAN SUYA ATI Bİ SEKİZ ON DAKİKA HAŞLAYIN.DÜZ BİR TEPSİNİN ÜSTÜNE DİZİP ÜZERİNE BİR AĞIRLIK KOYUP BİR GECE BEKLETİLİR..DAHA SONRA İÇLERİ KIYILMIŞ DOMATES LAHANA HAVUÇLA DOLDURULUR..DAHA SONRA YÜN BİR İPLE BAĞLANIR GERİ KALAN MALZEMELER KATILIR VE TURŞUMUZ HAZIR....

2 yorum: