GÜL TATLISI
Malzemeler
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
100 gr. ceviz (iri dövülmüş)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
100 gr. ceviz (iri dövülmüş)
Şerbeti için
Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılarak en son un ilave edilir. Hamur kıvamına gelince portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır ve yarım saat dinlendirilmeye bırakılır. Daha sonra merdane yardımıyla her beze ayrı ayrı açılır. Yarım santim kalınlığında açılır ve çay bardağı yardımıyla kesilir. Kesilen parçalar 5 adet yanyana ve yarım kısmı birbirinin üstüne gelicek şekilde yerleştirilir. Rulo haline getirilir. Bıçakla ortadan kesilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilmeye bırakılır. Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra şerbetlenerek servise hazır hale getirilir. AFİYET OLSUN...
şahane olmuşlar..
YanıtlaSilbence sende denemelisin cnm hele birde şerbeti iyince ve sende onu iyince dahada bir harika oluyor...:)
Sil