5 Eylül 2012 Çarşamba

                  KREMALI PENİRLİ MANTI





BİRAZ ZOR OLDU BU BEZELERİ AÇMAK AMA SONUNDA BECERDİK:)
               


BURAYA KADAR BENİM MAĞRİFETİMDİ BUNDAN SONRASI SEVGİLİ GELİNİMİZİN
ELLERİNDEN ÖPTÜ:)







BİRAZ ZAHMETLİ BİR İŞ AMA YEMESİDE BİR OKADAR ZEVKLİ..BUDA BİZİM YÖRESEL PEYNİRLİ MANTIMIZ....BU MANTI TARİFİ BİRAZ GÖZ KARARI OLUYOR..

İÇİNDEKİLER:
2 YUMURTA
GÖZ KARARI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN

ÜZERİ İÇİN:
1 PAKET KREMA
PEYNİR

YAPILIŞI:
 GÖZ KARARI BİR UN ÖBEĞİ HAZIRLAYIP  ÜZERİNE İKİ YUMURTA KIRIN.GÖZKARARI TUZLA KATI BİR HAMUR HAZIRLAYIN.BEZELERE AYIRIP TEK TEK AÇIN HAMURLARI VE KARE KARE KESİN.KESİLEN KARELERİ KAYNAYAN SICAK SUYA ATIN.HAMURLAR SUYUN ÜSTÜNE ÇIKTIKÇA PİŞMİŞ ANLAMINDADIR..DAHA SONRA SÜZÜLÜP TEPSİYE ALINIR.ÜZERİNE KREMA DÖKÜLÜR VE PEYNİRLE HARMAN EDİLİR...AFİYET OLSUN:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder